17-11-2017 16:00 | Door: Rianne Lachmeijer

Naast politieke en technologische discussies wordt er in Bonn gesproken over de rol die financiering speelt bij het aanpakken van klimaatverandering.

Dat schrijft euronews.com.

Volgens deze website valt de term green finance regelmatig tijdens de COP23-besprekingen. De financiële sector kan bedrijven helpen om hun strategieën te veranderen. Verschillende partijen komen met plannen.

Zo wil Luxemburg dat de financiële sector in dat land ecologische en klimaatvriendelijke projecten steunt. Speciaal met dat doel heeft Luxemburg een ‘groen platform’ gelanceerd voor investeerders. Hierdoor wordt het investeringsrisico’s verkleind.

Groen geld

Deze vorm doet denken aan de vormgeving van zogenoemde ‘groene banken’. Een groene bank staat garant voor een deel van leningen die aan bedrijven worden verstrekt, waardoor private investeerders minder risico lopen.

Andere initiatieven die tijdens de Klimaattop zijn gelanceerd zijn een goedkope verzekering tegen klimaatrisico’s, een nieuwe duurzame beurs en een kennisplatform dat financiële instellingen inzicht geeft in klimaat in de beste manieren te integreren in hun organisaties.

Lees ook:

Bron: euronews.com | Afbeelding: Shutterstock.com