04-12-2017 13:44 | Door: Rianne Lachmeijer

Banken moeten op regelmatige basis rapporteren over de bedrijven aan wie zij geld lenen en de impact van deze leningen op de Sustainable Development Goals (SDG’s), stelt Bevis Watts, managing director van Triodos Bank in het Verenigd Koninkrijk.

Dat schrijft Environmental Finance.

Volgens Watts is het belangrijk dat banken hun rol in de maatschappij opnieuw bekijken. Hij zegt dat mensen zich er steeds vaker van bewust zijn dat hun spaargeld niet wordt gebruikt om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties.

Triodos heeft in het laatste jaarverslag gerapporteerd over de voortgang van de bank wat SDG-integratie betreft. De bank heeft een vermogen van € 13,5 mrd in beheer.

‘Banken kunnen meer doen’

Begin november publiceerde Triodos als onderdeel van Global Alliance for Banking on Values (GABV) een white paper met aanbevelingen: New pathways: building blocks for a sustainable future for Europe. Dit netwerk van banken wil samen de sector veranderen. Volgens de partijen kunnen banken een grotere rol spelen bij duurzame ontwikkeling.

Ook vindt Watts dat de aanbevelingen van Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) verplicht moeten worden. Watts deed deze uitspraken tijdens de Burntwood Lecture, die georganiseerd werd door het Institution of Environmental Sciences (IES) in Londen.

Lees ook:

Bron: Environmental Finance | Afbeelding: Shutterstock.com