11-12-2017 15:30 | Door: Rianne Lachmeijer

Op een Klimaattop die de Franse president Emmanuel Macron deze week organiseert, lanceert de Europese Commissie een nieuw, duurzaam framework dat beleggingen, projecten en activiteiten beoordeelt op basis van SDG’s.

Dat schrijft Environmental Finance.

Dit duurzame framework was een van de aanbevelingen die gedaan werd in het interim-rapport van de High Level Expert Group on Sustainable Finance (HLEG). Verschillende HLEG-deelnemers, waaronder de European Investment Bank (EIB) en het Climate Bonds Initiative (CBI) hebben vervolgens meegewerkt aan de uitwerking van het framework.

Volgens Richard Mattison, CEO of S&P’s Trucost en deelnemer van HLEG, zullen op 12 december verschillende Europese, duurzaam-financiële beleidsmaatregelen bekend worden gemaakt, waaronder het eerder genoemde framework.

Bijdrage aan SDG's

Het framework beoordeelt in hoeverre beleggingen, projecten en activiteiten bijdragen aan een van de sustainable development goals (SDG’s). Volgens Mattison biedt het framework een gedetailleerde beoordeling van de wijze waarop de risico’s van klimaatverandering worden verminderd.

Toch biedt het framework nog niet voor alle SDG’s een uitkomst. “Het is een grote uitdaging om een framework te ontwikkelen dat tegelijkertijd op alle SDG’s van toepassing is. Daar moet nog aan worden gewerkt”, zegt Mattison in Londen.  

Lees ook:

Bron: Environmental Finance | Afbeelding: Shutterstock.com