12-06-2014 09:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met een goed idee, veel idealisme en een gezonde dosis realiteitszin een maatschappelijk probleem aanpakken: daarmee kunnen initiatiefnemers de ASN Bank Wereldprijs winnen. De inschrijving voor de zevende editie is verlengd tot 2 juli. 

De bank nodigt initiatiefnemers met een frisse blik op een duurzame samenleving uit om met hun idee of project deel te nemen. De inschrijving is verlengd tot en met 2 juli. U kunt daarvoor terecht via de community Voor de Wereld van Morgen. Deelnemers maken kans op een van de vier themaprijzen van elk €10.000.

Eerdere winnaars waren onder andere Studiojux.org, een organisatie die kleding wil produceren met het doel de arbeidsomstandigheden en de natuur in ontwikkelingslanden te verbeteren, het project MADPSU dat zeer efficiënte computeronderdelen ontwikkelt en FairPhone, een smartphone met eerlijke onderdelen, die inmiddels te koop is.

 

De duurzame thema’s

 

De ASN Bank Wereldprijs is bedoeld voor mensen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact op de duurzame samenleving heeft. Ook moet het project passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank:

Duurzame energie, natuur en milieu;

Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;

Kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid;

Veiligheid en sociale cohesie.

Enkele voorbeelden van projecten waar de bank naar op zoek is: mensen bewust maken van de herkomst van bepaalde producten, kinderen in achterstandswijken coachen bij hun studiekeuze. Maximaal 25 inzendingen per thema worden op hun duurzame karakter geselecteerd. De vakjury kiest per thema tien projecten die door mogen naar de volgende ronde.

Meer informatie over de ASN Bank Wereldprijs vindt u op de website van Voor de Wereld van Morgen. Hier staan ook de voorwaarden voor deelname.

Bron: ASN Bank | Foto: ASN Bank