15-12-2017 07:09 | Door: Rianne Lachmeijer

BNP Paribas en het United Nations Environment Programme (UNEP) gaan een partnerschap aan om private investeringen te doen in opkomende economieën.

Voor 2025 willen zij $ 10 mrd vrij hebben gemaakt om te investeren in commerciële projecten die een meetbaar positieve impact op maatschappij en milieu in opkomende economieën hebben. Dat meldt BNP Paribas in een persbericht.

Het gaat om kleinschalige, duurzame projecten. Het gaat bijvoorbeeld om projecten die toegang bieden tot duurzame energie of schoon water. Ook projecten die verantwoorde landbouw en boslandbouw stimuleren komen in aanmerking.

”Als internationale bank zien wij het als onze missie om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst”, zegt Jean-Laurent Bonnafé, CEO van BNP Paribas. Deze bank is de grootste bank van Frankrijk.

“Wij hebben een belangrijke rol als het erom gaat onze positie als spil in de economie te benutten. We nemen niet alleen zelf actie maar brengen ook meerdere partijen samen om kapitaal te verstrekken aan projecten die klimaatverandering en duurzame ontwikkeling adresseren.”

Lees ook:

Bron: BNP Paribas | Afbeelding: Shutterstock.com