12-01-2018 12:15 | Door: Rianne Lachmeijer

New York klaagt vijf oliemaatschappijen aan vanwege hun bijdrage aan klimaatverandering. Volgens activistische aandeelhouder Follow This heeft Shell in de rechtszaal een beter verhaal dan de andere oliemaatschappijen.   

Naast Shell worden BP, Chevron, ConocoPhillips en ExxonMobil voor de rechter gedaagd. Volgens activistische aandeelhouder Follow This van Shell heeft Shell in de rechtszaal een beter verhaal dan de andere oliebedrijven, omdat Shell eind 2017 van koers is veranderd.

Shell is het enige oliebedrijf ter wereld dat meedoet aan het klimaatakkoord van Parijs, stelt Follow This in een persbericht. De activistische aandeelhouder claimt dat dit komt dankzij de resolutie van Follow This, die steun kreeg van andere grote Nederlandse aandeelhouders zoals Actiam, MN, Achmea IM en Van Lanschot Kempen.

Lees ook: Shell plaatst resolutie activistische aandeelhouder Follow This op de agenda

Halvering CO2-voetafdruk Shell

In november deelde Shell zijn investeerders mee dat het bedrijf de CO2-voetafdruk in 2050 wil hebben gehalveerd. De ambitie van Shell omvat niet alleen de CO2 die vrijkomt in de eigen operaties en door het eigen energieverbruik, maar ook de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het gebruik van de producten van het olieconcern door klanten.

Lees ook: Shell wil 50 procent kleinere CO2-voetafdruk in 2050

Bron: Follow This | Afbeelding: Adobe Stock