19-01-2018 14:45 | Door: Rianne Lachmeijer

ING zet € 100 mln opzij om bedrijven met financiering verder te helpen in hun duurzaamheidsstrategie. Het initiatief sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie van de bank.

ING wil het geld gebruiken voor investeringen in bedrijven die bijvoorbeeld actief zijn op het gebied van energie, de circulaire economie of water. De focus ligt op bedrijven met ‘innovatieve businessmodellen’, zo stelt de bank in een persbericht.

Het gaat om bedrijven die zich op een duurzame manier willen ontwikkelen, maar nog niet aan alle criteria voor volledige 'seniorfinanciering' voldoen.

“Dit stelt ING in staat om de klanten te steunen die proactief hun businessmodellen veranderen, zodat zij passen bij een duurzamere en energievriendelijke toekomst”, zegt Mark Weustink, director in ING’s Corporate Investments team, in een persbericht. 

Lees ook: ING helpt duurzame bedrijven aan groeikapitaal

Duurzaamheidsleningen

ING biedt al langer speciale duurzaamheidsleningen aan bedrijven aan: lenen wordt goedkoper als bedrijven duurzamer worden, en duurder als ze minder duurzaam worden. Het Zwitserse Barry Callebaut, het Franse EDF en het Belgische Bpost ontvingen bijvoorbeeld zo’n duurzaamheidslening. In Nederland was Philips de eerste.

Banken gaan voor duurzaamheid

ING is niet de enige Nederlandse bank die inzet op duurzaamheid nastreeft. Zo maakte ASN Bank bekend de eerste klimaatpositieve bank ter wereld te willen zijn. Rabobank lanceerde vorig jaar het mondiale programma ‘Kickstart Food’ om de transitie naar een duurzame voedselproductie versnellen. ABN Amro zet in op verduurzaming van de gebouwde omgeving. 

Bron: ING | Afbeelding: Adobe Stock