21-06-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

1. Vier Nederlandse innovaties in duurzame top 100

Vier Nederlandse bedrijven staan in de duurzame top 100 van de internationale denktank Sustainia. Het platform zoekt wereldwijd naar duurzame oplossingen en innovaties.

In de lijst van Sustainia staan telkens 10 initiatieven voor  in totaal 10 sectoren: bouw, voedsel, mode, transport, ICT, onderwijs, energie, gezondheid, stedenbouw en grondstoffen. De duurzame top 100 is dit jaar voor de derde keer gepresenteerd.

Fairphone, het zuinige irrigatiesysteem Groasis Waterboxx, de luchtzuiverende tappijttegels van Desso en Mud Jeans veroverden een plaats in de top 100. In oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer weten? Lees verder.

2. Prismazonnepaneel jaagt rendement omhoog

Wetenschappers van de Universiteit van Utah ontwikkelden een nieuw materiaal dat de efficiëntie van een zonnepaneel drastisch vergroot.

Het paneel krijgt een dunne laag van glas of plastic, een polychromaat, die het zonlicht als een prisma opbreekt in lichtbundels van verschillende kleuren. Hierdoor kan het zonlicht dat op het paneel valt efficiënter worden benut.

Meer weten? Lees verder.

3. Delfse start-up maakt cabrio van de toekomst

De Nederlandse automarkt heeft er een nieuwe speler bij. Autofabrikant Carice, een spin-off van innovatieplatform Yes!Delft, presenteert met trots zijn eerste volledig elektrische cabrio.

De elektrische automarkt wordt steeds volwassener. De tijd dat er slechts één model verkrijgbaar was, ligt ver achter ons. Er is genoeg keus voor zowel de traditionele autorijder als de avonturier die kiest voor de op Star Trek geïnspireerde bolides van BMW en Tesla. De nieuwe Carice MK1 van Carice Cars uit Delft is een old school tweezitter cabrio met een hypermodern ontwerp. Speciaal voor de sportieveling en mooi-weerrijder.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Provincie Groningen