02-03-2018 13:30 | Door: Rianne Lachmeijer

De duurzame transformatie van het terrein van de Bijlmerbajes in Amsterdam kan van start gaan: Vandaag is de formele overdracht van de Bijlmerbajes aan Bajes Kwartier CV. ABN AMRO financiert de verandering van het Bajes Kwartier.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM transformeert het terrein van de Bijlmerbajes in Amsterdam tot een nieuwe, autoluwe stadswijk.

Energieneutrale torens en stadslandbouw

Voor deze ontwikkeling worden vijf gevangenistorens gesloopt. De overige toren wordt getransformeerd tot ‘groene toren’ met een verticaal park en stadslandbouw. Alle gebouwen worden energieneutraal.

 Bij de duurzame ontwikkeling is een groot aantal partijen betrokken.  Het Rijk en de gemeente Amsterdam verleenden de bouwvergunning aan een consortium van AM, AT Capital en Cairn. ABN AMRO financiert het Bajes Kwartier. Dit sluit aan bij duurzaamheidsambitie Missie2030.

Lees ook: Bijlmerbajes Amsterdam wordt duurzaam herontwikkeld

Duurzaamheidsambitie Missie2030

ABN AMRO wil alle woningen en kantoren die zij financiert samen met kaar klanten verduurzamen. Op die manier wil de bank vanaf 2030 de CO2-uitstoot met circa 2 megaton CO2 per jaar verminderen. "Bajes Kwartier past vanwege haar CO2 neutrale en circulaire karakter naadloos bij onze ambitie", zegt Rutger Schuur, Directeur Commercial Banking Clients.

Lees ook: Olaf Rutten, ABN AMRO: ‘Wij financieren graag niet-duurzame panden’

Bron: ABN AMRO | Afbeelding: Adobe Stock