06-04-2018 15:00 | Door: Britt van den Elshout

Nuon start onder de naam ‘Nuon Samen in Zon’ crowdfunding projecten voor eigen zonneparken. De eerste crowdfunding actie is bedoeld voor het nog te realiseren zonnepark bij de elektriciteitscentrale Velsen-Noord.  

Zonne-energie obligaties te koop bij Nuon

Klanten en niet-klanten kunnen bij Nuon obligaties kopen om te investeren in zonne-energie. Nuon wil hiermee samen met haar klanten stappen zetten om de energieproductie te verduurzamen.

Allereerst heeft Nuon een proef gedaan met eigen werknemers. Zij konden meedoen aan de realisatie van zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor in Amsterdam en op de energiecentrale Hemweg. Na een succesvolle uitkomst heeft Nuon besloten de uitgifte van obligaties uit te breiden. Wanneer het eerste project in Velsen-Noord slaagt, volgen naar verwachting zonnepark Eemshaven en Amsterdam.

Nuon en Vattenfall willen fossielvrij

De doelstelling van moederbedrijf Vattenfall, en van Nuon, is om binnen één generatie fossielvrij te zijn. Vattenfall investeert daarom onder andere € 100 mln in de zonne-energieproductie de aankomende twee jaar. Nuon is zelf ook al actief op het gebied van zonne-energie. Zo is er onlangs SDE+-subsidie toegekend voor zonnepark Haringvliet in Zuid-Holland en neemt Nuon sinds februari stroom af van drie grootschalige zonneparken.

Windproject van Nuon

Eerder maakte Nuon een ander uniek project bekend: binnenkort zullen er vier windmolens in het Robbenoordbos staan. Dit is de eerste keer dat er in Nederland windmolens in een bos worden geplaatst. De turbines zijn onderdeel van Windpark Wieringermeer, waarvoor Nuon grotendeels verantwoordelijk is. 

Lees verder:

Bron: Nuon | Foto: Adobe Stock