13-07-2012 16:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzaam ondernemen wordt volgens GroenLinks niet genoeg gestimuleerd door het kabinet, daarom opent de partij het meldpunt ‘Voorrang voor groen’.

Fractievoorzitter Jolande Sap uitte kritiek op de ‘Green Deals’ van het huidige kabinetsbeleid. Deze zouden milieuvriendelijke initiatieven ten tijde van economische crisis moeten stimuleren, maar volgens Sap heeft het kabinet dergelijke projecten onvoldoende gesteund. Zo zouden veel initiatieven door bureaucratische rompslomp in het water vallen.

Bij het meldpunt kunnen ondernemers die hun productieproces willen verduurzamen of nieuwe duurzame projecten op de markt willen brengen aangeven welke obstakels zij ervaren in de wet- en regelgeving.

Groen sausje

“Dit meldpunt is echt nodig. De overheid zit bedrijven die duurzaam willen ondernemen nog te vaak dwars”, meent Sap. “Rutte pretendeerde met zijn Green Deals ruim baan te geven aan groene bedrijven, maar het werd niet meer dan een groen sausje over een grijs kabinet. Ik wil met ‘Voorrang voor groen’ een echte bondgenoot worden van groene ondernemers”.

Het werd niet meer dan een groen sausje over een grijs kabinet.Jolande Sap

Top tien

Ondernemers kunnen tot begin september bij het meldpunt aangeven wat de overheid zou moeten doen om groene ondernemers te ondersteunen. Vervolgens stelt een jury bestaande uit Sap en een aantal vooraanstaande groene ondernemers een top tien van belangrijkste klachten, wensen en ideeën op.

Deze top tien zal vervolgens deel uit gaan maken van de toekomstige agenda van GroenLinks. Sap: “Ik heb veel zin met de ideeën van ondernemers aan de slag te gaan. De reacties uit de praktijk en de expertise van de juryleden moeten samen tot mooie politieke voorstellen kunnen leiden. Ik hoop op veel respons.”

Bron: GroenLinks

Foto: GroenLinks