23-04-2018 14:30 | Door: Rianne Lachmeijer

Financiële instellingen hebben invloed op het klimaat, daar zijn steeds meer van hen zich van bewust. ASN Bank zet al jaren in op een positieve impact en probeert ook andere partijen daarin mee te krijgen. Directievoorzitter Arie Koornneef vertelt hoe.

Samenwerking is essentieel om impact te maken. Niet alleen nationaal, maar ook op internationaal niveau. Arie Koornneef vertelt onder andere over de interesse van vooral Franse en Engelse banken in de meetmethode die ASN Bank samen met andere Nederlandse financiële instellingen heeft ontwikkeld om CO2-impact van beleggingen en financieringen inzichtelijk te maken.

Daarnaast vertelt Koornneef over de reis die hij samen met andere bestuurders van onder andere banken, verzekeraars een maatschappelijke organisaties naar Spitsbergen maakt. Wat hoopt hij tijdens deze reis te bereiken? En welke spelers buiten Nederland jagen verduurzaming aan?

Dit fragment maakt onderdeel uit van een complete podcast. Abonneer je op de podcast via Soundcloud, iTunes of op je telefoon via een podcastapp. Zoek op: DuurzaamBV.

Interview: John van Schagen | Afbeelding: Adobe Stock