02-05-2018 14:05 | Door: Rianne Lachmeijer

ASN Bank wil graag een aanjager van duurzaamheid zijn, daarom stelt de bank zichzelf ambitieuze doelen en hoopt anderen daarin mee te krijgen. In deze podcast vertelt directievoorzitter Arie Koornneef hoe de bank invulling geeft aan haar ambities: “Wij willen CO2 uit de lucht halen”.

Begin dit jaar stelde ASN Bank haar duurzame ambitie bij: in plaats van klimaatneutraal wil de bank in 2030 klimaatpositief zijn. Dat betekent dat de bank meer emissies vermijdt dan veroorzaakt. Dit bereikt de bank onder andere door financiering van projecten die CO2 in de atmosfeer verminderen, zoals duurzame bosbouw.

ASN Bank bijna klimaatneutraal

Klimaatneutraal is de bank al bijna: “we zitten nu op zo'n 80 procent”, zegt Koornneef. “Dat gaat eigenlijk harder dan wij hadden voorspeld.” Daarom verwacht de bank dat klimaatpositief ook mogelijk moet zijn.

Daarnaast zijn er nog twee doelen die ASN Bank in 2030 wil bereiken. In dat jaar hebben alle financieringen en beleggingen een positief effect op de biodiversiteit en betalen alle kledingbedrijven in het ASN Beleggingsuniversum hun productiemedewerkers een leefbaar loon.

In onderstaande podcast vertelt Koornneef hoe ASN Bank deze verschillende doelen in 2030 wil hebben bereikt:

Dit fragment maakt onderdeel uit van een complete podcast. Abonneer je op de podcast via Soundcloud, iTunes of op je telefoon via een podcastapp. Zoek op: DuurzaamBV.

Interview: John van Schagen | Afbeelding: Adobe Stock