28-07-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het is voor bedrijven in schone technologie niet altijd makkelijk de juiste financiering te vinden met de wirwar aan verschillende regelingen. Het Energieakkoord helpt de ondernemer een handje.

Op de website van de SER-Commissie Borging Energieakkoord staat sinds deze week een Excel-bestand dat alle bekende regelingen, fondsen en subsidies op een rijtje zet. Niet alleen de Nederlandse, maar ook regionale en Europese regelingen staan in de database.

Het overzicht bevat 42 nationale, 76 regionale en 33 Europese regelingen voor sectoren zoals duurzame energie, energieopslag, mobiliteit en agri-business. Er zijn aparte categorieën voor bedrijven die zich bezighouden met innovatie en ontwikkeling van nieuwe cleantech-producten. Elke regeling bevat een bijbehorende link naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO).

De grotere transparantie in regelingen, fondsen en subsidies voor de Nederlandse cleantech-sector was één van de afspraken in het Energieakkoord. De betrokken partijen geven daar nu invulling aan. In het breed gedragen Energieakkoord zijn meer dan 40 organisaties vertegenwoordigd, waaronder werkgevers, werknemers, natuur- en milieuorganisaties, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Bron: Energy Valley | Foto: Camera Eye Photography via Flickr