21-06-2018 16:15 | Door: Rianne Lachmeijer

ING is in meer dan 40 landen actief. Hoe een bank die positie kan aanwenden om ook over de grenzen duurzaamheid te stimuleren, daar weet Leon Wijnands als global head of sustainability bij ING alles vanaf.

Als internationale speler kan ING impact maken, maar tegelijkertijd brengt die rol complexiteit met zich mee, vertelt Leon Wijnands, global head of sustainability. Bijvoorbeeld op het gebied van kolen. De bank wil hier op termijn niet meer in investeren, tegelijkertijd is bijvoorbeeld een groot deel van de Poolse klanten werkzaam in die sector. “Dat betekent dat dit soort beleid soms langer duurt.”

ING als voorbeeld

Volgens Wijnands kijken andere banken naar ING als voorbeeld. Voor hem ligt de uitdaging in de markt in het bij elkaar krijgen van een collectief. In onderstaande podcast vertelt hij hierover en hoe Nederland het doet ten opzichte van het internationale speelveld:

Dit fragment maakt onderdeel uit van een complete podcast. Abonneer je op de podcast via Soundcloud, iTunes of op je telefoon via een podcastapp. Zoek op: DuurzaamBV.

Interview: John van Schagen | Afbeelding: Adobe Stock