20-06-2018 17:04 | Door: Rianne Lachmeijer

Vastgoedtechnologiebedrijf Edge Technologies neemt een belang van 30 procent in het Zweedse digitale innovatiehuis Epicenter. Het is de start van een strategische samenwerking om verder uit te breiden in Europa en naar Noord-Amerika.

In de strategische samenwerking zetten de bedrijven gezamenlijk in op de ontwikkeling van ‘de werkplek van de toekomst.’ Edge Technologies richt zich op de ontwikkeling van gezonde hightech-gebouwen en Epicenter de innovatieve processen en activiteiten aanstuurt.

“Edge Technologies ontwikkelt de meest innovatieve en duurzame gebouwen, terwijl onze bijdrage bestaat uit het creëren van een gemeenschap die innovatie stimuleert door middel van co-creatie”, aldus Patrick Mesterton, CEO en mede-oprichter van Epicenter.

Uitbreiding naar Noord-Amerika

De bedrijven gingen al eerder een samenwerking aan: sinds mei 2018 beheren Edge Technologies en Epicenter gezamenlijk het kantoor Edge Olympic aan de Amsterdamse Zuidas.

"De samenwerking met Epicenter draagt bij aan het verwezenlijken van onze doelstelling om slimme en duurzame kantooromgevingen te ontwikkelen die mensen helpen hun werkdag efficiënter te organiseren en hun productiviteit te maximaliseren”, aldus Coen van Oostrom, oprichter en CEO van Edge Technologies. “Het is tijd voor de volgende stap en dus een verdere uitbreiding in Europa en naar Noord-Amerika." 

In nauwe samenwerking met de Zweeds-Amerikaanse Kamer van Koophandel in New York zal Epicenter in september het ‘digitale innovatiehuis’ Gateway X Epicenter in New York openen.

Lees verder:

Bron: Edge Technologies | Afbeelding: Edge Technologies