26-06-2018 10:30 | Door: Rianne Lachmeijer

Robeco lanceert een duurzame variant van Robeco One. Robeco One Duurzaam is het vierde fonds dat beschikbaar is voor particuliere beleggers. Hiermee krijgen beleggers toegang tot de kennis van Robeco, fondsmanagers en beleggingsstrategieën.

"Duurzaamheid is een thema dat leeft onder onze klanten, in alle leeftijdscategorieën, en dus niet alleen bij Millennials zoals wel eens wordt gedacht”, aldus Monique van Wensem, hoofd Retail Nederland bij Robeco.

Duurzaam beleggen voor particulieren

“Met de introductie van Robeco One Duurzaam, combineren we al onze expertise en ervaring op het gebied van duurzaam beleggen en bundelen dat in ons ‘gemaks-concept’ voor mensen die geen ervaring of tijd hebben om zelf beleggingskeuzes te maken. Zo maken we beleggen laagdrempelig en toegankelijk, met een extra duurzaamheidsaspect."

Eerder lanceerde Zwitserleven Beleggen ook een duurzaam beleggingsproduct voor consumenten. Ook daarbij staat gemak en laagdrempeligheid centraal.

Duurzaam beleggen nog niet mainstream

Uit eerder onderzoek van BNP Paribas bleek dat duurzaamheid voor Nederlandse beleggers nauwelijks een rol speelt bij hun investeringskeuzes. Uit een enquête onder 5.200 mensen bleek dat slechts 3 tot 4 procent van hen duurzaam belegt.

John McKinley van BlackRock’s Sustainable Investing verklaarde die houding in een eerder interview: “De markt onderschat klimaatrisico’s vaak, omdat de impact van klimaatverandering niet altijd zichtbaar is op korte termijn. We zeggen vaak dat markten vooral reageren op de haai die het dichtst bij de boot zwemt. Politieke zaken, verkiezingen en veranderingen in monetair beleid overheersen de aandacht van beleggers.”

Lees verder:

Bron: Robeco | Afbeelding: Adobe Stock