18-07-2018 14:02 | Door: Rianne Lachmeijer

Fairphone lanceert een crowdfunding campagne om € 1 mln op te halen. In eerste instantie krijgen alleen community-deelnemers van Fairphone de mogelijkheid om te investeren. Na een aantal dagen kunnen alle geïnteresseerden investeren via het platform Oneplanetcrowd.

Geïnteresseerden kunnen een investering doen van € 250 tot investeringen die boven € 5.000 oplopen. Met de campagne kan Fairphone maximaal € 2,5 mln ophalen. Het bedrijf wil het geld gebruiken voor het opschalen van de impact in de keten en om te groeien.

Investeringen in Fairphone

In 2017 haalde Fairphone al € 6,5 mln op bij impact investeerders. Met deze crowdfunding campagne mikt Fairphone specifiek op de community, waarbij mensen met lagere bedragen kunnen instappen. Investeerders ontvangen jaarlijks 5 procent return. Ook is het mogelijk om de investering om te zetten in aandelen.

Lees ook: Coenraad de Vries, Oneplanetcrowd: de kracht van crowdfunding in de duurzame transitie

Een eerlijke, circulaire smartphone

De social enterprise Fairphone is opgericht vanuit de doelstelling om een 'eerlijkere' smartphone te ontwikkelen. Het uitgangspunt: een telefoon ontwikkelen die geen zogeheten conflictmineralen bevat. Een ander belangrijk criterium is een eerlijker productieproces, waarbij fabrieksarbeiders niet uitgebuit worden.

Lees ook:

Bron: Fairphone | Afbeelding: Fairphone