27-08-2014 10:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse overheid heeft nog ruim € 3 mrd aan subsidiegelden beschikbaar voor hernieuwbare energieprojecten voor de zakelijke markt en non-profitorganisaties.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ondernemingen en organisaties kunnen financiële ondersteuning voor hun plannen aanvragen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) tot 18 december 2014. Er is onder meer geld beschikbaar voor:

duurzame elektriciteit;

duurzame warmte of een combinatie van duurzame warmte en elektriciteit;

groen gas.

 

Voorwaarden

 

Om in aanmerking willen komen voor subsidie moeten belangstellenden bij hun aanvraag een haalbaarheidsstudie overleggen. Die telt mee bij de beoordeling van de aanvraag.

Ook de hoogte van het aangevraagde bedrag bepalend: “Als er op een dag meer aanvragen binnenkomen dan er budget beschikbaar is, rangschikken we de aanvragen op volgorde van basisbedragen. De aanvraag met het laagste basisbedrag beoordelen we als eerste", zegt Jorn ten Have van RVO.

RVO adviseert bedrijven goed te kijken naar hun investeringsplannen voor hernieuwbare energie. De kansen op subsidie in 2015 worden lager ingeschat, omdat de regeling nieuwe categorieën krijgt.

Bron: RVO | Foto: One Block off the Grid

RVO