29-08-2018 14:46 | Door: Rianne Lachmeijer

RobecoSAM lanceert een Smart Mobility Strategy. Het doel: langetermijnwaardecreatie door investeringen in bedrijven die de kansen van duurzame mobiliteit pakken.

RobecoSAM focust al meer dan 23 jaar op duurzaam beleggen. Thiemo Lang, verantwoordelijk voor het management van de Smart Mobility Strategy is bijvoorbeeld ook al verantwoordelijk voor de RobecoSAM Smart Energy Strategy en de Daiwa SBI Global EV Revolution strategy. Dat laatste is gericht op advies over elektrische voertuigen en is in januari 2018 in Japan is gelanceerd.

Lees ook: RobecoSAM: ‘Nederland in top 10 duurzaamste landen’

De kansen van investeren in duurzame mobiliteit

Elektrificatie, deelsystemen en zelfrijdende auto’s: het zijn voorbeelden van mobiliteitsontwikkelingen waarin RobecoSAM kansen ziet. Deze ontwikkeling wordt mede ingegeven door strengere wet- en regelgeving, maar ook technologische vooruitgang heeft invloed op de ontwikkeling.

“De vraag en verfijning van voertuigelektrificatie neemt snel toe met de acceptatie en uitbreiding van autonoom rijden en de voortdurende drang naar een koolstofarme economie”, zegt  Lang. “Dit creëert aantrekkelijke investeringsmogelijkheden die de RobecoSAM Smart Mobility Strategy ten volle wil benutten.”

In onderstaande tabel schetst RobecoSAM de verwachte jaarlijkse ontwikkeling:

Lees ook: John McKinley, BlackRock: “Klimaatbewuste bedrijven winstgevender op de lange termijn”

Bron: RobecoSAM | Tabel: RobecoSAM | Afbeelding: Adobe Stock