05-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Henk Kamp van Economische Zaken staat positief tegenover een voorstel van D66 om minstens een keer per jaar een 'groene handelsmissie' naar het buitenland te organiseren.

Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66 wil dat Nederland zich ontwikkelt tot een 'hotspot' voor duurzame technologie. Een handelsmissie zou daaraan kunnen bijdragen. Volgens Van Veldhoven hebben groene bedrijven die willen exporteren 'nog een wereld te winnen'.

Kamp voelt daar wel voor. Volgens de bewindsman zijn er eerder dergelijke handelsmissies geweest naar onder meer de Verenigde Staten en Brazilië. In 2011 bracht de Nederlandse tuinbouwsector een bezoek aan de Verenigde Staten om duurzame innovaties uit de kassenbouw onder de aandacht te brengen.

Begin maart dit jaar reisde een groep start-ups met vertegenwoordigers van de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken nog naar Californië. De jonge Nederlandse bedrijven bezochten onder meer het Cleantech Forum in San Francisco. Dit is een van de belangrijkste jaarlijkse netwerkbijeenkomsten binnen de wereldwijde cleantech-innovatiegemeenschap.

Bron: Telegraaf | Foto: Donna Cleveland, via  Flickr