04-03-2019 16:00 | Door: Bas Joosse

Leasemaatschappij LeasePlan gaat het aantal elektrische auto’s de komende jaren fors uitbreiden. Het bedrijf heeft daarvoor € 500 miljoen aan groene obligaties uitgegeven. LeasePlan is de eerste leasemaatschappij die een groene obligatie uitgeeft.

De miljoenen worden alleen gebruikt om volledig elektrische auto’s op batterijen te financieren. Voor de obligaties melden zich ongeveer 260 investeerders, met een totaal vermogen van € 3,5 miljard.

“Duurzame financieringsinstrumenten zijn heel belangrijk om initiatieven te versnellen die klimaatverandering tegengaan. Met de lancering van LeasePlan Green Bond Framework kunnen we meer elektrische auto’s kopen en de transitie van verbrandingsmotoren naar alternatieve aandrijvingen versnellen”, stelt Tex Gunning, CEO van LeasePlan.

Lees ook: 5 Primeurs in de wereld van green bonds

CO2-neutraal

LeasePlan heeft als leasemaatschappij 1,8 miljoen auto’s op de weg. Volgens Gunning heeft het bedrijf een verantwoordelijkheid om al het mogelijke te doen voor een duurzamer transportsysteem. Onderdeel van die verantwoordelijkheid is het streven om in 2030 een CO2-neutrale vloot te hebben. Naast elektrische auto’s op batterijen biedt LeasePlan de zonne-auto Lightyear aan als leaseauto.

Duurzaamheid in eigen bedrijf

Ook in de eigen bedrijfsvoering wil LeasePlan duurzaamheid steviger neerzetten. Het bedrijf wil alle bedrijfsauto’s in 2024 elektrisch laten rijden. Daarnaast wordt in de kantoren en andere gebouwen minder energie gebruikt. De energie die gebruikt wordt, is duurzaam opgewekt.

 

 

Bron: LeasePlan | Afbeelding: Adobe Stock