07-10-2014 13:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De zestien finalisten van de ASN Bank Wereldprijs zijn bekend. De projecteigenaren verzamelden samen ruim 25.000 stemmen.

Tot het laatste moment hebben de projecteigenaren, die waren verwikkeld in een nek-aan-nek-race, stemmen geworven voor hun duurzame project. De stemronde sloot afgelopen vrijdag. Inmiddels zijn de stemmen gecontroleerd en geteld. De wildcards zijn vergeven.

De plannen van de finalisten zijn onderverdeeld in de vier duurzame thema's van de bank, zoals hernieuwbare energie, eerlijke handel, kinderrechten en veiligheid. De inzendingen vertegenwoordigen een breed scala aan grote en kleine duurzame oplossingen.

Van projecten om afval in de oceanen terug te dringen tot een kledingbibliotheek en een centrum voor kinderen in Guatemala.  Op de website van de ASN Bank Wereldprijs 2014 staan alle finalisten uitgebreid beschreven.

Op 11 oktober mogen de zestien kandidaten hun verhaal doen voor een groot publiek. Tijdens de ASN-bijeenkomst MorgenVandaag staan ze op het podium van Voor de Wereld van Morgen.

De jury selecteert vervolgens acht kandidaten voor de eindronde. De jury baseert zijn oordeel op de ‘pitch’ van de initiatiefnemers en op het projectvoorstel. Op 27 oktober leveren de projecteigenaren hun plan in bij de jury van de ASN Bank Wereldprijs. De jury maakt op 5 november bekend welke twee finalisten per thema meedingen naar de prijs tijdens de uitreiking op 13 november.

Bron: ASN Bank | Foto: ASN Bank