14-10-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

MidAmerican Energy investeert $ 280 mln in windparken in Iowa, de Verenigde Staten. Dit bedrag komt bovenop eerder gedane investeringen in hernieuwbare energie van $ 15 mrd dollar.

Het energiebedrijf, dat onderdeel is van Berkshire Hathaway, eigendom van topinvesteerder Warren Buffett, is van plan om een nieuw project te ontwikkelen en een reeds bestaand project uit te breiden. De rotorbladen van de 67 windturbines worden gebouwd in een fabriek van Siemens AG, gevestigd in Iowa.

MidAmerican koopt al jaren grote wind- en zonneprojecten. Dat toont aan dat de intenties van Buffett voor hernieuwbare energie serieus zijn. Afgelopen zomer, na de eerste investering van $15 miljard dollar, gaf hij aan dat wat hem betreft dit bedrag wordt verdubbeld. Buffet is van mening dat de Verenigde Staten zich in een transitie van fossiele energie naar duurzame energie bevindt: “Dit is waar het land naartoe gaat.”

In totaal heeft MidAmerican eind 2015 ongeveer 3,5 gigawatt aan windcapaciteit ontwikkeld in Iowa, genoeg om meer dan een miljoen huishouden van stroom te voorzien. Dit lijkt op basis van Buffets eerdere uitspraken de komende jaren verder toe te nemen.

Bron: CleanTechnica | Foto: HomeServices of America via Youtube