23-10-2014 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het dit jaar opgerichte Social Impact Ventures NL heeft groeikapitaal verstrekt aan Taxi Electric.

Het is het eerste optreden van de investeringspartner die zich richt op sociale ondernemingen. Die moeten met een gezond bedrijfsmodel oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen. De hoogte van de investering is niet bekendgemaakt.

Taxi Electric is de eerste volledig elektrische taxiservice van Europa en heeft als maatschappelijke missie de taximarkt te verduurzamen. Over vijf jaar moeten in alle steden in Europa elektrische taxi’s rondrijden.

 

Uitbreiding

 

Door de investering kan Taxi Electric haar formule sterker maken en het aantal taxi’s versneld uitbreiden. Daarnaast krijgt het bedrijf ondersteuning van Social Impact Ventures NL om zich voor te bereiden op een uitrol naar andere steden. “Ze hebben een hands-on mentaliteit en brengen zowel commerciële als Social Enterprise expertise mee”. stelt Ruud Zandvliet, mede-oprichter van Taxi Electric over Social Impact Ventures. “De eerste impact is daarmee nu al gerealiseerd.”

Als sociale onderneming streeft Taxi Electric naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Door chauffeurs actief te werven onder vijftigplussers hielp Taxi Electric tientallen mensen aan werk, die daarvoor langdurig werkloos waren. Taxi Electric heeft 33 taxi’s rijden in Amsterdam en omstreken, waarvan sinds kort ook tien Tesla’s.

Bron: Social Impact Ventures | Foto: Falk Lademann via Flickr