27-07-2012 11:58 | Door: Mark Beumer

Het aandeel Unilever steeg donderdag tot het hoogste punt sinds 1999 door verkoopcijfers die alle verwachtingen overtroffen. De duurzame strategie lijkt vruchten af te werpen.

Unilever, het op één na grootste bedrijf voor consumentenproducten ter wereld, rapporteerde een omzetgroei van 5,8 procent in het tweede kwartaal van 2012. Daarop steeg het aandeel met 4,8 procent tot €27,75 – het hoogste punt sinds januari 1999.

Voornaamste oorzaak waren goede verkopen in opkomende markten zoals India, Turkije en Indonesië. Directe concurrenten Danone en Procter & Gamble moesten juist hun winstprognoses naar beneden bijstellen door slechte prestaties in westerse markten.

Duurzaamheid

Unilever zet onder CEO Paul Polman sterk in op duurzaamheid. In 2010 lanceerde het Rotterdamse bedrijf het Sustainable Living Plan. Daarin spreekt het bedrijf de ambitie uit om in 2020 de omzet te verdubbelen en tegelijkertijd haar milieu-impact te halveren. Daarbij wil het bedrijf ook de impact van haar leveranciers en klanten aanpakken.

In een interview met DuurzaamBedrijfsleven.nl verklaarde Anniek Mauser, directeur Duurzaamheid Benelux, dat duurzaamheid inmiddels ‘het strategisch business plan’ van Unilever is geworden.

Een wetenschappelijk onderzoek van Harvard toont aan dat bedrijven die duurzaam ondernemen een 4,8 procent beter rendement halen. Hoewel het te vroeg is om conclusies te trekken, lijkt de duurzaamheidsstrategie van Unilever zijn vruchten af te werpen.

Foto: