04-10-2019 17:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

ASN Bank belegt niet langer in elektrische autofabrikant Tesla. In de blog Goedgekeurd-Afgekeurd legt de duurzame bank uit waarom.

Tesla, het elektrische automerk van topman Elon Musk, zal bijna niemand meer onbekend zijn. De Tesla Model S en Model X rijden inmiddels al jaren rond en de meest recente elektrische auto van Tesla, de Model 3, is al maandenlang de meest verkochte auto in Nederland. De elektrische auto ging inmiddels ruim 10.000 keer over de toonbank. De meest verkochte auto van Tesla in Nederland blijft echter de Model S. Daar rijden er nu zo’n 14.000 van rond in Nederland.

Volgend jaar rolt de volgende elektrische auto van Tesla alweer van de band: de Model Y, een elektrische crossover-SUV die een actieradius van maximaal 540 kilometer krijgt. Eerder dit jaar werd de elektrische auto al gepresenteerd aan het grote publiek.

Niet langer beleggen in Tesla

Ondanks de vele ontwikkelingen besloot ASN Bank zijn aandeel in het populaire automerk na twee jaar alweer te verkopen. De bank stelt dit met enige spijt te doen. ‘Vooral omdat we een paar jaar geleden ons beleid hadden aangepast om bedrijven met positieve invloed op een sector (de zogenaamde gamechangers) meer kans te geven om goedgekeurd te worden’, aldus de bank in een recent bericht.

Lees hier meer over het beleggingsbeleid van de ASN Beleggingsfondsen. 

Onveilige omstandigheden in Tesla-fabrieken

De reden om het aandeel toch te verkopen? De onveilige omstandigheden in Tesla’s fabrieken. Nadat ASN Bank aandelen in het bedrijf kocht (in oktober 2016), namen de misstanden in Tesla-fabrieken toe. Zo bleken werknemers onder onveilige omstandigheden te werken en bleek het voor hen verboden om zich aan te sluiten bij een vakbond. Om deze redenen besloot ASN Bank eind 2018 niet langer in Tesla te beleggen.

Lees ook:

Foto: Tesla