05-11-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Er ontstaat een groter verschil in het duurzaamheidsbeleid tussen de tien grootste verzekeraars in Nederland. Zes van de tien verzekeraars hebben het afgelopen half jaar belangrijke en duurzame verbeteringen doorgevoerd in hun investeringsbeleid.

Dat blijkt uit het derde beleidsrapport van de Eerlijke Verzekeringwijzer. Net als de Eerlijke Bankwijzer is de Eerlijke Verzekeringswijzer een initiatief van Amnesty International, de Dierenbescherming, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX. De verzekeraars worden onder andere beoordeeld op hun beleid omtrent natuur, mensenrechten, gezondheid, dierenwelzijn, belastingen, belastingen, corruptie en bonussen. De beoordeling is gebaseerd op officiële beleidsvoornemens van de verzekeraars.

 

Transparantie

 

Bovenaan de lijst van de meest duurzame verzekeraars staat SNS Reaal (Vivat Verzekeringen), die beter presteert op vijftien van de twintig beleidsonderwerpen. Op nummer twee en drie volgen Achmea en ASR. Opvallend is dat ASR een tien scoort voor mensenrechten. Achmea gaat met het natuurbeleid van een zes naar een negen.

De bedrijven die hun duurzaamheidsbeleid niet hebben verbeterd, zijn volgens het rapport Aegon, Loyalis, Delta Lloyd en Generali. Dat betekent dat zes van de tien verzekeraars hun beleid wel hebben versterkt. De overige beleidsverbeteraars zijn Allianz, ING (NN Groep) en Legal & General. Alle drie hebben hun beleid voor vermogensbeheer versterkt.

Volgens Titus Bolten, projectleider van de Eerlijke Verzekeringwijzer, is het goed dat de top drie transparant is over de vorderingen. “Daar kunnen de andere verzekeraars een voorbeeld aan nemen. Dit wordt in toenemende mate ook door klanten van hen verwacht."

Bron: De Eerlijke Verzekeringwijzer | Foto: 401(K) 2012, via Flickr