21-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Verenigde Staten en India hebben een gezamenlijk plan gepresenteerd voor de stimulering van de hernieuwbare energiesector in beide landen.

Export-Import Bank of the United States (Ex-Im Bank) en Het Indian Renewable Energy Development Agency Ltd (IREDA) hebben daarvoor een intentieverklaring getekend. Beide partijen werken samen aan een investeringsplan voor hernieuwbare energieprojecten in India. De Ex-Im Bank stelt tot $1 mrd krediet beschikbaar aan India om Amerikaanse goederen en diensten aan te kopen.

Ex-Im Bank is een onafhankelijk federaal agentschap gespecialiseerd in exportfinanciering. De uitvoering van de overeenkomst is afhankelijk van de gerealiseerde export en de interesse van Indiase projectontwikkelaars.

Ex-Im Bank verwacht dat het verstrekte krediet extra banen oplevert in de hernieuwbare energiesector in de Verenigde Staten. IREDA hoopt dat de financiële boost de sector in eigen land ondersteunt. India heeft de doelstelling om in 2019 alle 1,3 miljard inwoners 24 uur per dag van elektriciteit te voorzien.

Bron: Ex-Im Bank | Foto: Miran Rijavec, via Flickr