10-01-2015 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Mijlpaal Triodos: 1 miljard in duurzame fondsen

 

De interesse in de duurzame beleggingsfondsen van de Nederlandse bank Triodos groeit sterk. Sinds 2012 is het geïnvesteerde vermogen in de fondsen verdubbeld.

De SRI fondsen van Triodos beleggen uitsluitend in beursgenoteerde bedrijven die voldoen aan duurzaamheidscriteria. Het gaat om vier fondsen die de duurzaamheidseisen delen maar verschillen in beleggingsstrategie. Eind 2012 was het beheerd vermogen in de fondsen € 502 mln. Dat bedrag is opgelopen tot meer dan € 1 mrd.

Meer weten? Lees verder.

 

2. The New Motion plaatst 5.000 nieuwe laadpunten

 

The New Motion plaatst dit jaar 5.000 nieuwe oplaadpunten in Nederland. Het bedrijf werkt daarvoor samen met de installatiebedrijven Comfort Partners en BAM.

De partijen gaan een strategische samenwerking aan, gericht op kennisdeling en innovatie van gemeenschappelijke processen. De uitbreiding van het laadnetwerk voorziet in een groeiende behoefte aan oplaadpunten aan huis. Die is ontstaan door de toename van elektrische en plug-in hybride auto’s op de Nederlandse wegen.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Bill Gates drinkt water uit poep

 

Drinkwater uit poep. Voormalige Microsoft-topman Bill Gates heeft met een glas vers teruggewonnen water laten zien dat het veilig is.

De Bill & Melinda Gates Foundation werkt met verschillende projecten aan de verbetering van sanitaire voorzieningen en de beschikbaarheid van schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. De Omniprocessor van de Amerikaanse start-up Janicki Bioenergy biedt één van die oplossingen.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Hindrik Sijens, via Flickr