14-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Allianz Euro Credit SRI Fund belegt in obligaties van ondernemingen die voldoen aan de eigen duurzaamheidscriteria.

Een Franse variant van het fonds heeft de afgelopen jaren een goede staat van dienst opgebouwd. Het nieuwe fonds werkt volgens dezelfde strategie. Het Allianz Euro Credit SRI Fund is geregistreerd in Luxemburg en laat ook Nederlandse beleggers toe.

“Met de registratie van dit fonds bieden we Nederlandse beleggers nu toegang tot een fonds dat tot de best presterende fondsen in deze specifieke categorie behoord,” zegt Robert Koopdonk, hoofd AllianzGI in de Benelux en Scandinavië. “Het onderstreept bovendien opnieuw het strategische belang dat AllianzGI hecht aan de Nederlandse markt.”

 

Groeiende behoefte

 

De interesse in duurzaam beleggen groeit. Onlangs kondigde de Nederlandse bank Triodos aan dat het geïnvesteerd vermogen in haar duurzame fondsen in twee jaar is verdubbeld. De Duitse verzekeraar Allianz ziet duurzaam beleggen in obligatiefondsen ook als een groeimarkt.

“Het aantal fondsen dat door onze fondsselectie komt én tegelijkertijd aantoonbaar voldoet aan het duurzaamheidsvereiste is relatief schaars," zegt Marjolijn Breeuwer, Hoofd Investment Management bij vermogensbeheerder Insinger de Beaufort. “Wij vinden het dan ook een goede ontwikkeling dat wij het Allianz Euro Credit SRI Fund, een fonds dat al langer bij ons op de radar staat, nu ook daadwerkelijk in overweging kunnen nemen voor onze duurzame portefeuilles.”

Bron: The Asset | Foto: Evan Bench, via Flickr