14-01-2015 15:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea en de Nederlandse start-up Peerby werken samen aan extra zekerheden voor gebruikers van het uitleenplatform.  

Peerby richtte zich tot nu toe vooral op groei van zijn gebruikersgroep. Volgens oprichter Daan Weddepohl is de nieuwe polis van Achmea een stap in de richting van een gezond verdienmodel. “De waarde op het Peerby platform wordt gecreëerd door de uitwisseling tussen buren", zegt hij. "Wij wilden graag een verdienmodel dat niet van deze waarde afroomt, maar er juist aan bijdraagt"

De smartphone-apps en webcommunity van Peerby brengen mensen in contact en helpen bij het uitwisselen van spullen. Een ladder, statafel of machineboor gebruikt bijna niemand dagelijks. Peerby maakt betere benutting van dit soort zaken mogelijk. Zo hoeft niet iedereen alles in eigen bezit te hebben.

Het uitlenen van spullen via Peerby is en blijft gratis. De leenverzekering is optioneel. Als de uitlener de extra zekerheid wenst betaald de lenende partij voor de garantie. De Peerby Garantie is nu alleen nog beschikbaar in Amsterdam. In de loop van dit jaar kan heel Nederland er gebruik van maken.

 

Deeleconomie

 

De samenwerking met Peerby is voor Achmea niet de eerste leenverzekeringspolis. Voor het Nederlandse autodeelplatform Snappcar heeft de verzekeraar al een verhuurverzekering gelanceerd.

Commercieel Directeur Robin Clements van Centraal Beheer: “De samenwerking met Peerby als grootste en meest sympathieke spullenleenplatform past goed bij Centraal Beheer. We hopen dat hiermee nog meer mensen gaan delen met elkaar.”

Verzekeraars ASR en Nationale-Nederlanden spelen ook in op nieuwe verzekeringsbehoeften in de deeleconomie. Bij deze partijen is het mogelijk om de inboedelverzekering te verzwaren. De polis dekt dan ook schade ontstaan tijdens tijdelijke verhuur van een woning. Ook verzekeraar Aegon werkt volgens het Financieele Dagblad aan een verzekering speciaal gericht op verhuur via AirBnB.

Bron: Peerby, Financieele Dagblad | Foto: Peerby