20-01-2015 11:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In het jaarlijkse onderzoek van vermogensbeheerder RobecoSAM over de duurzaamheidsprestaties van ’s werelds grootste bedrijven komen AkzoNobel, ING, Air France-KLM en Unilever als beste uit de bus.

De multinationals zijn door vermogensbeheerder uitgeroepen tot ‘Industry Leader’ en daarmee in de betreffende sectoren volgens RobecoSAM wereldwijd toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. De Nederlandse bedrijven prolongeren daarmee hun scores uit 2013 en 2014.

RobecoSAM nodigde voor zijn Sustainability Yearbook ruim 3000 grote beursgenoteerde bedrijven uit om mee te werken aan het onderzoek. De deelnemende partijen zijn ondervraagd over de bedrijfsvoering en de omgang met uiteenlopende duurzaamheidsaspecten. Op basis van de resultaten stelde de vermogensbeheerder een ranglijst op per sector. Bekijk hier de 59 sectorleiders per industrie.

Bedrijven die duurzaamheid zwaar laten meewegen in de bedrijfsvoering en het investeringsbeleid zijn volgens RobecoSAM op lange termijn succesvoller. Institutionele beleggers gebruiken dit onderzoek bij het samenstellen van beleggingsportfolio’s.

 

Bron: Fondsnieuws, RobecoSAM | Foto: Wilco Schippers, via Flickr