12-02-2015 14:50 | Door: Erik Verheggen

De Amerikaanse regering is op zoek naar $ 2 mrd in investeringen om de 'Valley of Death' voor cleantech start-ups te overbruggen.

President Barack Obama constateert dat er een moeilijk te overbruggen financieringsgat bestaat tussen de ontwikkelingsfase en de vertaling naar commercieel succes voor cleantech-bedrijven. De Amerikaanse regering ziet voor deze start-ups een belangrijke rol in het terugdringen van de CO2-uitstoot in het land.

Obama verwacht het gat te kunnen dichten zonder extra belastinggeld. Zijn regering heeft de strijd tegen klimaatverandering tot topprioriteit gemaakt. Deze zomer beleeft Amerika een primeur met regelgeving om de CO2-uitstoot van energiecentrales te beperken.

Verschillende organisaties hebben al toegezegd te investeren in de cleantech-sector. De University of California steekt $ 1 mrd uit zijn vermogen en pensioenfonds in cleantech-investeringen. De Amerikaanse overheid organiseert de komende maanden een aantal topontmoetingen om investeerders en bedrijven bij elkaar te brengen.

Bron: Reuters | foto: Nick Knupffer, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)