13-02-2015 15:55 | Door: Thijs ten Brinck

De nieuw opgerichte investeringsmaatschappij Capital Mills richt zich op jonge Nederlandse, Belgische en Duitse ondernemingen. Voorwaarde is dat ze excelleren in shared value.

Capital Mills is opgericht door de Nederlanders Gijs den Hartog en Erwin van der Veen. Beiden waren eerder, met Vitulum Ventures en CETechInvest,  al actief als venture capitalists. Voor jonge ondernemingen, die de start-up-fase hebben overleeft, stelt Capital Mills per deelneming € 500.000 tot € 5 mln groeikapitaal beschikbaar.

 

Rendementen

 

De nieuwe durfinvesteerder richt zich op ondernemingen die zowel financieel als maatschappelijk mooie rendementen kunnen leveren. Van der Veen vertelt op de website Sprout dat bedrijven uit het portfolio een duidelijke bijdrage moeten leveren aan een betere maatschappij. "Het moet bij de ondernemers geen wassen neus zijn, of uiterlijke schijn.”

De recent gelanceerde venture capitalist noemt nog geen namen, maar de eerste gesprekken met ondernemers zijn gaande. Van der Veen spreekt tegen Sprout van een bedrijf dat ‘internetverkeer een stuk zuiniger kan maken’ en een bedrijf dat ‘iets doet met persoonlijke ontwikkeling’.

Bron: Sprout, Capital Mills | Foto: bertknot, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)