17-02-2015 13:45 | Door: Thijs ten Brinck

De Indiase YES Bank biedt als eerste partij groene obligaties aan in India. $ 80 mln aan uitgegeven obligaties zal ten goede komen aan hernieuwbare-energieprojecten.

YES Bank is een van de vijf grootste private banken in India. De bank heeft de Indiase primeur voor groen schuldpapier. Al meer dan 90 procent van de in totaal $ 80 mln aan aangeboden obligaties zijn volgens de Times of India uitgegeven.

“Internationale instituten als de Wereldbank hebben in total al meer dan $ 10 mrd aan financiering opgehaald via de uitgifte van green bonds,” zegt Rana Kapoor, CEO van YES Bank in de India Times. “Dit toont aan dat er een grote belangstelling is voor internationale investeerders die groene projecten willen financieren.”

De YES Bank wil deze markt nu ook in India opbouwen. Het land heeft grote ambities op het vlak van hernieuwbare energie. De obligaties hebben een looptijd van 10 jaar, de tot nu toe uitgegeven obligaties hebben een rente onder de 9 procent. Zonne-, wind- en biomassaprojecten en ook kleinschalige waterkrachtinstallaties komen in aanmerking voor financiering.

Bron: India Times | Foto: Sanyam Bahga, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)