25-02-2015 14:54 | Door: Willemien Groot

Deutsche Bank verhoogt de beleggingen in groene obligaties van € 200 mln naar € 1 mrd euro. Dat heeft de bank bekendgemaakt.

De markt voor groene obligaties is relatief klein, maar is sinds twee jaar explosief gegroeid. In 2014 bedroegen de beleggingen in groene obligaties volgens Bloomberg New Energy Finance bijna $ 39 mrd, tegen $ 14 mrd een jaar eerder.

Deutsche bank heeft gezegd te investeren in de tienjarige groene obligaties van de Wereldbank. Deutsche Bank is niet de eerste grote bank die de beleggingen in groene obligaties vergroot. Eerder deze maand kondigde Citi aan de komende tien jaar $ 100 mrd te investeren in duurzame projecten die klimaatverandering tegengaan en het milieu beschermen.

 

Volwassen

 

Groen schuldpapier is specifiek bedoeld voor investeringen in duurzame projecten. Bedrijven geven de obligaties vaak zelf uit. Maar ook internationale banken en supranationale banken als de Wereldbank zijn op de groene obligatiemarkt actief.

De markt is volgens Bloomberg volwassen geworden. Investeerders kopen vooral obligaties voor de financiering van hernieuwbare energieprojecten. Investeringen in hernieuwbare energie stegen vorig jaar met 16 procent tot een recordbedrag van $ 310 mrd.

Bron: Bloomberg | Foto: Pedro Plassen Lopes, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)