04-03-2015 07:15 | Door: Laura Fransen

Nederlanders laten zich op Twitter het meest positief uit over duurzame banken. ASN Bank en Triodos krijgen meer positieve tweets dan andere banken.

ASN Bank neemt ruimschoots de leiding. Ruim 30 procent van de ASN-gerelateerde tweets van de afgelopen twee maanden was positief. Triodos Bank volgt met 22 procent. De banken hebben de positieve aandacht vooral te danken aan hun verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Ook het beleid van de banken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen levert goedgezinde tweets op.

Beide banken zetten zich op verschillende vlakken in voor duurzaamheid. Zo lanceerde ASN Bank vorig jaar een website voor duurzaam beleggen. Daarnaast reikt de bank ieder jaar de ASN Bank Wereldprijs uit aan veelbelovende duurzame projecten. Er is ook aandacht voor de eigen bedrijfsvoering; deze is CO2-neutraal.

Het duurzame beleggingsfonds van Triodos Bank bereikte eerder dit jaar een mijlpaal van € 1 mrd. De bank investeert alleen in bedrijven die op alle vlakken voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria.

De cijfers zijn afkomstig van de Social Media Banken Monitor. Dagelijks verschijnen bijna 2000 tweets over de Nederlandse bankensector.

Bron: Banken.nl | Foto: Bernard Goldbach, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)