16-03-2015 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

ASN Bank heeft tijdens de Hiswa in Amsterdam de Plastic Whale gepresenteerd. De sloep van gerecyclede plastic flessen maakt de Amsterdamse grachten plasticvrij.

De sloep van de organisatie Plastic Whale is mede mogelijk gemaakt door ASN Bank. Plastic Whale is de initiatiefnemer van de actie Amsterdam voor plasticvrije grachten. Het opgeviste plastic wordt verwerkt tot nieuwe grondstoffen om er boten van te bouwen. Alle wateren ter wereld moeten uiteindelijk plasticvrij zijn.

 

Waardecreatie

 

Waarde creëren uit plastic afval is het hoofddoel van Plastic Whale. “We hebben een designsloep gebouwd van meer dan tienduizend gerecyclede plastic flessen", zegt oprichter Marius Smit. Hij hoopt dat Amsterdam het goede voorbeeld geeft aan andere steden. Uiteindelijk moet de wereld vrij zijn van plastic afval. De organisatie bezit inmiddels drie boten. "De eerste vloot ter wereld die volledig is gemaakt van opgevist plastic", zegt Smit.

ASN Bank is in het project gestapt, omdat de biodiversiteit in zeeën en oceanen ernstig wordt bedreigd door de grote hoeveelheden plastic. Volgens de bank brengt Plastic Whale het probleem van plastic afval bij een brede groep mensen onder de aandacht. Biodiversiteit is een van de drie pijlers van het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank.

Bekijk het filmpje over de activiteiten van Plastic Whale:

 

Bron: ASN Bank, Plastic Whale | Foto: ASN Bank