31-08-2012 11:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

De Triodos Bank, die zich richt op duurzaam en ethisch bankieren, boekte de eerste helft van 2012 goede resultaten.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de bank uit Zeist. De nettowinst ging met bijna een derde (31 procent) omhoog tot €9,9 mln. Ook kwamen er dit jaar 40.000 nieuwe klanten bij, een toename van 11 procent. In totaal heeft Triodos nu 395.000 klanten.

Groeiende beweging

Daarnaast heeft de bank 9 procent meer krediet verstrekt aan duurzame bedrijven en projecten. Dit ligt in lijn met Triodos’ groeidoelstelling voor 2012. “Deze cijfers duiden op een gebalanceerde groei en ontwikkeling van de bank ondanks moeilijke economische tijden,” stelt Directievoorzitter Peter Blom. “Deze groeiende beweging vormt de basis voor het ontwikkelen van een duurzame economie en een nieuwe manier van werken en leven.”

Beleggingsfondsen

Ook het volume van de door Triodos beheerde beleggingsfondsen is in de afgelopen periode met 2 procent toegenomen tot €2,1 mrd. In dezelfde periode vorig jaar daalde het volume nog met 3 procent. “Ook tijdens het huidige onrustige beleggingsklimaat kiezen beleggers voor duurzaamheid”, zegt Blom. “De investeringsmogelijkheden in duurzame sectoren zijn onverminderd goed.”

Bron: Triodos Foto: