02-04-2015 09:27 | Door: Erik Verheggen

Een nieuwe productaankondiging van Tesla krijgt de handen van beleggers meestal wel op elkaar. Vraag is of zij achteraf net zo blij zijn met een 1-aprilgrap, vlak voor sluiting van de beurs.

Teslavolgers wachten al een tijdje met spanning op een accu voor energieopslag in huis. Een tweet vorige week van Tesla-topman Elon Musk over een nieuwe productlijn deed de geruchtenstroom over die thuisbatterij alleen maar groeien.

De verwachte aankondiging op 1 april bleek echter niet om geen energieopslagsysteem te gaan, maar een 1-aprilgrap. Onderwerp van de grap was de aankondiging van de Model W. Een enorm horloge in de vorm van de Londense Big Ben. Volgens Musk is het horloge 'op geen enkele manier een antwoord wat andere bedrijven nu ontwikkelen'.

Beleggers kregen het nieuws van het niet-bestaande Tesla-horloge vlak voor sluiting van de beurs te horen, waardoor het aandeel nog een zetje kreeg van 0,75 procent. Bij een beurswaarde van bijna $ 24 mrd, gaat het dan toch om $ 178 mln. Vraag is nu of deze groei op de nieuwe handelsdag voor gretige beleggers niet uitmondt in een miljoenenkater.

Foto: Steve Jurvetson, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)