10-04-2015 10:09 | Door: Thijs ten Brinck

De Indiase windturbinefabrikant Inox Wind boekte op zijn eerste handelsdag een koerswinst van 35 procent. De beursgang helpt het bedrijf zijn productiecapaciteit te verhogen tot 1,6 gigawatt.

Inox Wind bouwt complete windturbines en heeft fabrieken voor de torens, bladen en generatorhuizen. De windmolens van Inox Wind zijn geoptimaliseerd voor de relatief lage windsnelheden in India. Onder de lokale condities presteren ze 6 tot 18 procent beter dan windmolens van concurrenten. 

Inox Wind heeft ₹ 7 mrd (€ 105 mln) opgehaald bij de succesvolle beursgang op de Indiase beurs. Er was veel vraag naar de aandelen. De koers van het bedrijf steeg daarop met ruim een derde op de introductiedag.  

De grote belangstelling van beleggers voor de windturbinebouwer komt mede voort uit de grote ambities van de Indiase regering op het vlak van hernieuwbare energie. In 2022 wil de Indiase president Modi 100 gigawatt aan energie uit duurzame bronnen opwekken.

De windturbinefabrikant is onderdeel van het Indiase conglomeraat Inox Group. Inox Wind heeft op dit moment ongeveer een kwart van de productiecapaciteit van zijn Indiase concurrent Suzlon maar wint snel aan marktaandeel.

Bron: Rechargenews, NASDAQ | Foto: lamoix, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)