01-05-2015 10:50 | Door: Thijs ten Brinck

Het nieuwe Nederlandse obligatiefonds WindShareFund biedt een laagdrempelige mogelijkheid om te investeren in windenergie in Duitsland.

Onder andere The Green Village van de TU Delft en milieuorganisatie Natuur & Milieu stonden aan de basis van het WindShareFund. Het Nederlandse fonds investeert in Duitse wind.

“Windenergie is een bewezen en betrouwbare techniek met de goedkoopste kilowattuur-prijs en is de schoonste en beste optie om de CO2-uitstoot te verminderen”, zegt Charles Ratelband, oprichter van het WindShareFund op de site Financial Investigator. “Duitsland loopt voorop als het gaat om windenergie en biedt een zeer gunstig klimaat voor investering in windturbines.“

De windenergiemarkt in Duitsland kent volgens Ratelband een stabiel investeringsklimaat. Met de uitgifte van de Climatebonds biedt het WindShareFund een grote groep beleggers de kans institutionele investeerders als pensioenfondsen te volgen in deze markt. De obligaties hebben een vaste jaarrente van 5 procent en zijn vrij verhandelbaar via Van Lanschot Bankiers.

Bron: Financial Investigator, WindshareFund | Foto: Wilson Hui, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)