15-05-2015 10:19 | Door: Thijs ten Brinck

De Indiase minister-president Narendra Modi staat op het punt een deal van $ 1,1 mrd te sluiten met de Duitse investeringsbank KfW. Het geld is bestemd voor zonnepanelen op daken.

De Duitse ontwikkelingsbank KfW verleende India eerder al $ 1,55 mrd voor de aanleg van grote stroomtransportkabels door negen staten in het enorme Aziatische land. De nieuwe deal lijkt beklonken tijdens een bezoek van Modi aan Duitsland in april.

“De minister-president heeft de plannen met KfW besproken en de investeringsbank was in principe akkoord”, zegt Upendra Tripathy, topambtenaar in het Indiase Ministerie van Nieuwe en Hernieuwbare Energie, tegen persbureau Reuters. ”We zoeken naar leningen met lage kosten.”

Het bedrag van $ 1,1 mrd is bedoeld voor de uitbreiding van zonne-installaties op daken in India. Het land heeft enorme ambities op het vlak van duurzame bronnen en verwacht dat de hernieuwbare energie-industrie er in de komende vijf jaar $ 160 mrd kan verdienen.

Bron: Power Technology, Reuters | Foto: Official U.S. Navy Page, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)