02-10-2012 12:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

De Nederlandse bedrijven Avantium en Voltea staan wederom in de Global Cleantech top 100 van de meest innovatieve cleantechbedrijven ter wereld.

Update 17.00 02-10-'12: reactie Topell Energy

De Global Cleantech 100 geeft inzicht in de bedrijven die de komende vijf tot tien jaar de meeste kans maken om een significante invloed uit te oefenen op de markt. De bedrijven worden gerangschikt op de drie hoofdcriteria innovatie, marktgrootte en –groei en bekwaamheid om de innovatieve technologie uit te voeren.

Lemnis en Topell schitteren door afwezigheid

Net als vorig jaar staat het Nederlandse bedrijf Avantium in de top 100. Het bedrijf is de ontwikkelaar van bioplastic voor PEF-flessen. Ook Voltea, ontwikkelaar van een waterontziltingtechnologie, heeft haar plekje in de lijst weten te behouden. De andere twee bedrijven die in 2011 Nederland vertegenwoordigden, LED-ontwikkelaar Lemnis Lightning en pelletfabrikant Topell Energy, schitteren dit jaar echter door afwezigheid.

Een Global Cleantech 100 nominatie is met name zinvol is als je als bedrijf aandacht van investeerders en/of klanten zoekt Algemeen directeur Topell Energy

"Wegens tijdgebrek hebben we deze keer niet meegedaan aan de Cleantech 100 competitie. Op dit moment zijn we onze technologie, en daarmee onze commerciële propositie, aan het vervolmaken." zegt algemeen directeur Ewout Maaskant. "Bekendheid door middel van bijvoorbeeld een Global Cleantech 100 nominatie is met name zinvol is als je als bedrijf aandacht van investeerders en/of klanten zoekt."

Meer dan 8.000 nominaties

De twee Nederlandse toppers moesten het dit jaar opnemen tegen 8.285 andere genomineerden. Dat is 25 procent meer nominaties dan in 2011. Om in de Global Cleantech 100 te komen moet een bedrijf onafhankelijk, commercieel en niet beursgenoteerd zijn.

Bron: Guardian

Foto:  Voltea