21-05-2015 15:59 | Door: Thijs ten Brinck

ABN Amro helpt beleggers die hun aandelenportfolio willen vergroenen. Een indicator vergelijkt de duurzaamheidsprestaties van de bedrijven in verschillende sectoren.

De duurzaamheidsindicator van ABN Amro beoordeeld bedrijven waarin ABN-klanten kunnen beleggen op typische ESG-criteria (environmental, social and governmental). Zo geeft de indicator inzicht in de manier waarop bedrijven omgaan met het milieu, grondstoffen en werknemers.

Ook de blootstelling aan schending van internationale verdragen, transparantie over de prestaties en het duurzaamheidsbeleid van de ondernemingen zelf worden meegewogen. Bedrijven krijgen een score die in vijf stappen oploopt, van ‘slecht’ tot ‘uitstekend’.

“Als grote vermogensbeheerder, kan ABN AMRO een belangrijke invloed uitoefenen als het gaat om het verbeteren van verantwoord gedrag van bedrijven.” zegt Solange Rouschop, hoofd Investment Services & Duurzaamheid bij ABN, op de site Financial Investigator. “Daar zie ik dagelijks de resultaten van.”

Duurzaam investeren wordt voor de klanten van ABN steeds meer mainstream. In 2014 investeerden de klanten van ABN en ABN dochter MeesPierson voor € 5,1 mrd in duurzame beleggingsproducten. Het jaar daarvoor was dat nog € 4,4 mrd.

Bron: ABN Amro, Telegraaf, Financial Investigator | Foto: DennisM2, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)