29-05-2015 09:56 | Door: Thijs ten Brinck

Hoogspanningsnetbeheerder Tennet bracht vandaag twee tranches van € 500 mln aan groene obligaties naar de markt. Dat hadden er ook dubbel zoveel kunnen zijn.

Tennet zet de uitgegeven obligaties in voor uitbreidingen van het offshore elektriciteitsnet in Duitsland. De looptijd van de eerste tranche is zes jaar, met een couponrente van 0,875 procent. Op de tweede tranche groene obligaties geeft Tennet 1,75 procent rente, bij een looptijd van twaalf jaar.

“Deze eerste uitgifte van groene obligaties toont aan dat TenneT zich samen met de betrokken partijen wil inzetten voor voortdurende verbetering en innovatie op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, zegt Otto Jager, CFO van TenneT. “Ik verwacht dat dit de eerste van een reeks groene obligaties zal zijn voor TenneT.”

De uitgifte van de groene obligaties, volgens Tennet de eerste in Nederland van een niet-financiële instelling, is twee keer overtekend. De Duitse ontwikkelingsbank KfW was een van de grote investeerders in de green bonds van Tennet.  Rita Geyermann, hoofd KfW Asset Management: "TenneT speelt een centrale rol in de energietransitie en we verwelkomen het zeer om deel te nemen aan deze zeer overtuigende groene obligatie, uitgegeven onder een stevig Green Bond Framework." 

Bron: Tennet | Foto: Sten Dueland, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)