10-06-2015 07:16 | Door: Thijs ten Brinck

Het Energiebespaarfonds is nu ook open voor aanvragen van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De VvE's kunnen minimaal € 25.000 tot maximaal € 5 mln lenen voor collectieve zonne-energieprojecten en verbeterde isolatie.

Bewoners van appartementencomplexen kunnen met de energiebespaarlening voor VvE’s investeren in spouwmuur-, dak- of vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen en LED-verlichting. 

De leenmogelijkheid voor Verenigingen van Eigenaren volgt op de energiebespaarlening voor particuliere huiseigenaren. Dit programma kende een trage start in 2014, maar wordt door particulieren steeds beter gevonden. In 2014 bleef het totaal aantal aanvragen steken op 850, in de eerste drie maanden van 2015 waren er al ruim 600 aanvragen binnen.

Het Energiebespaarfonds is een samenwerking van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid. Leningen hebben een looptijd van 10 jaar tegen 2,8 procent rente of van 15 jaar tegen 3,3 procent. 

De complete lijst met energiebesparende maatregelen die voor een lening uit het Energiebespaarfonds in aanmerking komen is hier te vinden.

Bron: Stimuleringsfonds huisvesting | Foto: Josbert Lonnee, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)