11-06-2015 07:38 | Door: Thijs ten Brinck

Nasdaq lanceert samen met adviesbureau Sustainalytics in Zweden het platform Nasdaq Stockholm Sustainable Bonds. Bij de lancering zijn er twaalf obligaties genoteerd.

Nasdaq Stockholm zal de komende tijd meerdere green bonds tot het platform toelaten. De huidige twaalf verhandelbare producten vertegenwoordigen een totale waarde van € 570 mln. Het Amsterdamse adviesbureau Sustainalytics beoordeelt de duurzaamheid van de opgenomen obligaties.

“We lanceren deze nieuwe lijst om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar green bonds en om de ontwikkeling van innovatieve financiële producten te helpen”, zegt Magnus Billing, vicepresident van Nasdaq Stockholm. “De duurzaamheidsanalyse van een onafhankelijke partij, samen met onze gebruikelijke criteria voor bedrijfsobligaties, geeft de producten een kwaliteitsstempel.”

Sustainalytics

Sustainalytics helpt uitgevers van schuldpapier groene obligaties te ontwikkelen en ziet er op toe dat het ingelegde geld inderdaad wordt aangewend voor duurzame projecten. Sustainalytics kijkt verder of het beheer en de rapportage voldoet aan criteria voor transparantie.

“We zijn erg blij met deze samenwerking. Green bonds en andere duurzame obligaties kunnen grote kapitaalstromen vrij maken voor duurzame projecten en activiteiten”, zegt Simon MacMahon, Global Director of Advisory Services at Sustainalytics. “Het is van belang dat er een liquide markt ontstaat zodat green bonds de grote beloftes kunnen inlossen.”

Bron: Nasdaq, Environmental Finance | Foto: bfishadow, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrifjsleven)