10-06-2015 13:38 | Door: Willemien Groot

Als eerste institutionele vermogensbeheerder in Nederland heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance een convenant gesloten over duurzaam gecertificeerd hout.

De vermogensbeheerder gaat met de certificeringsorganisatie FSC Nederland een strategie opzetten voor duurzaam hout in de woningbouw. Syntrus Achmea wil met het convenant het belang van gecertificeerd hout in de woningbouw onderstrepen, meldt de website Vastgoedmarkt.

Volgens de vermogensbeheerder is hout een van de belangrijkste bouwmaterialen die er bestaan. 'Bij ontwikkeling van woningen is het streven zoveel mogelijk gecertificeerd hout te gebruiken”, zegt Erik van der Struijs van Syntrus Achmea.

Achmea streeft naar een duurzame vastgoedportefeuille waarin onder meer wordt gekeken naar de energielabels van panden die de vermogensbeheerder in bezit heeft. Daarnaast monitort Syntrus Achmea het energie- en waterverbruik, afvalstromen en de CO2-uitstoot. De bestaande portefeuille wordt verduurzaamt. Bij onderhoud investeert de vermogensbeheerder in zonnepanelen, isolatie, energiezuinige verlichting en warmtepompen.

Bron: Vastgoedjournaal | Foto: Nikotino, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)